17 July 2008

Ns dan Teater

Sapa tak pernah tengok teater angkat tangan..;p. Ns pun boleh dikatakan baru je berjinak-jinak dengan teater-teater ni (Jadi penonton lah takkan jadi pelakon pulak kan). Bermula seawal tahun 2005 masa tu tengah buat part time study kat shah alam. Bila buat part time masa dah keja ni, maka kenal ramailah rakan2 kelas dari jabatan kerajaan dan swasta yang lain kan. Ns ingat lagi dalam kelas ns pada masa tu ada 4 orang yang dah kawen. Ada sorang tu memang ns respek kat dia. Sorang 'abg'..(takkan nak panggil pakcik pulak kan) keje kat MPAJ . Dia kata anak dia dah 5. Ada yang sebaya ns pun ada. Yang syoknya dalam kelas dialah selalu dapat markah kuiz or ujian yang tinggi. Yelah..banyak pengalaman kerja dah kan. Eh..dah jauh menyimpang dari tajuk asal, hehe..sowi..

Ok cite pasal teater. Dalam kelas tu ns kawan rapat dengan sorang budak pompuan keje dengan Kementerian Pelancongan. Kami g kelas sabtu /ahad sama2. Kalo g naik kete ns (masa tu si kancil manis) dia yang akan bayar tol rm1 kat batu 3. Kalo hari naik skuter'rama' dia, lepas kelas selalu kami terus ronda2 makan laksa kat gerai dekat Istana Budaya tu. Skrg dah ada construction la.. Dialah banyak kali bawa ns tengok teater kat Istana Budaya dan MTC. Maklumlah dapat tengok free (masa tu ns tengah lonely la katakan) hehe. Dia banyak kenal dengan orang2 kebaudayaan..budak2 ask, tu pasal dapat free.

Teater yang pertama ns tengok ialah 'Rubiah'. Wah..memang syok ler. Sejak tu la ns minat teater. Sejak kawen xpernah tengok teater lagi. Lepas ni nak cuba tengok kat DBP dgn Panggung Bandaraya pulak. Nak tanamkan minat teater kat en. abg pulak, ;p. Ns pun dah lost contact dah dengan kawan ns tu. Dia pun sekarang jauh nun kat UTM sana sambung ngaji lagi. Igt lagi dia kata kat ns ' aku tak ada bf la, baik aku sambung terus ngaji lagi'. Masa tu ns dah kawin. Bagus juga ko sambung masa bujang2 ni. Tapi takpa la kalo2 ko ada tiket free lebey.,jangan lupa kawan naa... La ni ns byk dapat info teater free kat ruangan aktiviti en. kemat Pada kawan2 cuba try tengok teater, mesti nak lagi.

8 comments:

ahmoi said...

wah..layan teater lak..hehe..best ker kak..dulu moi try p dgr music suprano kat Philharmonic..alih2 moi layan tido dengan music yg sodap tu.hheehe

Dayu said...

nk tgk teater tapi mcm tak reti nak beli tiket smua kat mana..
*jakun sungguh..

tiket dia mahal tak ns? ke biasa2 je..

sepi said...

akak ni tak penah pun dpt tengok teater uwaaaaaaaaaa

KAKTINY said...

betul-betul.. kaktiny pun mmg minat sgt tgk teater.. kalau ada kelapangan mmg akan pegi.. dan skrg dah 'heret' mak ayah jadi peminat teater gak.. (cikabang.. hmmm.. hampehh!!! hihii)

antalya said...

ada membe yg leh kasi tiket teater free. tp dia kenakan syarat la plak. nk tgk kena pi ngan dia..uhuu mana buleh menduakan cik abg

kemat said...

Malam nie pementasan terakhir sempena Festival Teater Malaysia. Tajuk "Tukang Ensera"

Lokasi: MTC, Jln Ampang
8:30 malam, masuk percuma

GDIZ said...

ahmoi:

akak mmg layannn......tapi moi kena tamabh layanZZZZZZZ..hehe ;p

dayu :
cuba try pi tgk. Syok ooo..
kalu nk tgk kat istana budaya kena beli kat sana juga. kalau kat tempat lain selalumya byk yg free, DBP..panggung bandaraya..MTC..

sepi :
nnti2 kita g tgk sekali ek. nak tak?

kaktiny :
ns nak heret en. abg..dia pun xpernah tgk lagi..heheh

antalya :
jgn CURANGGG!!!!

En. kemat :
T.kasih, bagi info. Kalau tak ujan leh try ajak en. abg pegi.

ladylikeme said...

WAH..LAYAN TEATER....ermmm...berjiwa sastera nie yerk