18 July 2008

Cerita kawen 'n' macam2 ada...

Kul 12 tengah hari tadi kami dah keluar lunch. Jumaat kan, paham2 jelah ek. Pompuan pulak tu... Mengalahkan orang lelaki yang nak pegi sembahyang Jumaat, hehe. Ada yang pergi ke Jalan TAR cari kain. Alaaa..gaji minggu depan, maybe masa tu boleh dipertimbangkan ke Jalan TAR pulak. So tadi kami berempat pilih ke gerai ikan bakar kat Tangling. Keluar awal bukanya apa..takot2 takdak paking na..;p( ikan bakar belami lagi susah paking kan) .Gambar2 ni Yun a.k.a antalya lah yang snap..

nyum..nyum..


opismate ns


opismate lagi.. alah nampak juga ns sipi2 tu, hehe

Balik dari Tangling. Sampai opis. Ns tutup lampu. Penjimatan kan...makan kenyang mata cam berat pulak. Ns blogwalk ke blog kawan2 dalam gelap gelita tu. Baru rasa feel baca kesah2 diorang.,hehe. Tengah dok diam2 kat partition ns ni, terdengarlah dua orang opismate ns ni dok ngomel2..sok sek sok sek sambil kuk kik kuk kik dok gelak. Sebenarnya dua2 ni dah jadi tunangan orang. Yang sorang akan kawen hujung tahun ni and yang sorang lagi tahun depan. Ngomel2 lah diorang 2 orang ni.. pasal kad kawen.. mak andam..fotograferlah...budget..hantaran...hehe.... sambung lagi pastu cerita lepas kawen, sewa rumah..bil2..hehe..dah kawen nnti taulah korang kan mcm mn. hehe..kadang time tulah hal kecik pun nak gaduh dgn tunang..dugaan semua tuh. Harus dihadapi dengan tenang....:) lepas kawen lagi besar dugaannya. Tapi semua tu mematangkan lagi diri sebenarnya.

Memang pening sebenarnya nak uruskan bab2 nak kenduri kawen ni. Macam ns lah dulu. Kalau banyak duit and anak dato' ke..leh la panggil wedding planner je kan. Kita sediakan diri nak bersanding je kan. Tetiba sorang opismate ni tanya kat ns dalam gelap2 tu berapa RM ns abiskan untuk kenduri dulu. Ns bagitaulah.. nak buat sekaligus, memang akan terasa..so, kalau tak nak terasa sgt, tiap2 bulan ns akan buat and beli sikit2. Kena persedian dari awal. Hantaran buat sendiri je kalo kretif..tak pun tiru je kat kedai2 barang2 hantaran. Masa ns memang banyak juga abis, mak andam, baju.., nasiblah lauk:pauk mak/ayah yang sponser, hehe..alhamdulillah selamat semua dah.

gambar sekadar hiasan, hehe ;p ( skrg dh tembam )

So, pada kawan2 ns dua orang tu, rancang lah elok2 sebaik yang mungkin. Majlis tu insyaAllah sekali je kan dalam hidup kita.


9 comments:

Dayu said...

huhu...menjeles la saya

alamak, baru nak lega takmo pikir pasal kawin..sekalia da topik kawin2..huhu...
*mana mau mintak dana tambahan erk

MINA said...

jangan sampai jadi macam p ramlee dalam crita ibu mertuaku mula dok rumah besag .. last sekali dok kat bawah rumah,,,

thafiexq said...

kawin? waaaa

Adry said...

kahwin... huhu... aku ntah bila..

antalya said...

sape la membe 2owg tu ek...hihihi

KAKTINY said...

ns.. kaktiny kalau hari jumaat (hari rehat paling bahagia utk kaum hawa.. kahkah kah..)
rajin gak gi area sana jalan TAR tuh.. kaktiny suka pegi SEMUA HOUSE - borong baju..
leh kuar makan sesama pasnih... hihihih..

kahwin.. dh merasa dh sweet bitter persiapannya.. adooohaiii..

Honeylemon said...

wah.... sedapppppp jer nmpak lauk pauk tue sume...... terliur oooo.... :)

ahmoi said...

ermmm..sodapnyer makan...wah..nasihat berguna wat pasangan yg nak kawen..tp teman ni baca jer lah cz tak tau bl thn nyer nak kawen.hehehe

GDIZ said...

dayu :
nak tak nak kena pikir. Kena preparation dari awal.

mina :
:)

thafiexq :
a'aa cerita org nak kawen ;p

adry :
ada jodoh kawin la nnti tu..

antalya :
hehe.tau takpa ;p

kaktiny :
ha kaktiny nnti kalau kebetulan g jln tar sama2 leh dating ;p

honeylemon :
ikan bakar sedap wooo ;p

ahmoi:
baca.kutip pengalaman org dulu. nnti leh praktikkan tauu ;p