27 June 2008

Movie : Sepi

Lepas balik kursus petang semalam, ns dengan en. abg dah pakat nak pegi tengok movie cerita Sepi. Lagi pulak kursus habis awal petang semalam. Mulanya kami pegi TGV Jusco Kepong. Rupanya kat situ citer tu tak tayang lagi. Disebabkan kami memang nak tengok citer tu, en. abg ajak pegi Damansara. Akhirnya kami tengok dekat cineleisure.

Pada ns, citer ni jauh lebih best dari citer Cinta dulu. Jalan cerita yang menarik. Banyak babak2 yang kelakar esp watak nasha aziz dan afdlin shauki. Tak kurang juga babak yang betul2 menyentuh hati ns ni..(sob..sob..) ;p.. terutama kisah imaan dan sufi. Ns dah kantoi dengan en. abg...ntah tetiba je air mata ni nak jatuh pulakkk...;p.hehe.

Banyak mesej yang disampaikan dalam citer ni dalam kehidupan kita. Nak story banyak2 nanti tak suprise pulak korang nak tengok kan.;p

Cerita melayu macam ni lah yang boleh menyaingi cerita2 dari luar.

* suka sgt dgn dua ost filem ni dari Yuni Shara ~ Sepi & Kumpulan The Lima ~ Kau ada Dia ;)

:sigh:

10 comments:

antalya said...

tunggu si dia ajak je baru leh pegi. xreti dah nk redah panggung tgk sorang2 skrg hehehe

GDIZ said...

jgn sensorang..kena pg dgn tunang tu. kan citernye pun namanya sepi..;p best yun, tak rugi nengok.

ahmoi said...

ish..jelesnyer..tak pa..sok moi nak p tgk gak..tp tgk ngan kengkawan lah..bf tak da..huhuhuhu...

Dayu said...

nak tgk citer ni sgt2!! ingat nak gi semalam yapi masa amt tak mengizinkan.

Tgk preview dia je mmg dah tau citer ni best. Lain dari lain, tak mcm citer melayu lain -wlaupun ada unsur2 filem hindustan skit-

*see the director la kan

GDIZ said...

ahmoi :
tgk dgn kengkawan pun takpa.nnti dpt lah bf tu, ada babak cari2 pasangan dlm citer tu ;p

dayu :
semalam pun ramai sgt. igtkan ns je berbaju batik tgk movie(balik dr keje terus g)rupanya ramai lagi yg berbatik, ;p

yup, kalau filem2 melayu directornya mcm yasmin ahmad & kabir bahtiar dgn suhaimi baba, ns suka tgk dekat panggung, tak rugi. setanding mcm citer omputih.

KAKTINY said...

wah.. bestnyer cikabang nak ikut layan citer camnih.. cikabang kaktiny?.. aduhai.. berjanggut ler menunggu peluang..

nak layan citer camni.. kuar ngan member jer lah..(tu pun payah noi nak dpt.. hihhi .. sempat lagi mengata laki sendiri hari jumaat plak tuh.. nak kena tepon mintak ampun nih..)

GDIZ said...

takpa akak, kdg kutuk, kita bgtau kat dia, mintak ampun blik.kutuk gurau2 manja kan ;p
pujuk hubby akak g tgk, sure dia pun kata best.hehehe

waterlily said...

ala kak Lily pun teringin nak tengok. Tapi belum ada kesempatan lagi :)

Dayu said...

ns, which part yang u nangis?

i pun sadis semacam je tgk cite tu..amat menyentuh hati ok...

especially kisah imaan and sufi..kisah kehidupan yang amat bermakna..

*just can't describe it

GDIZ said...

waterlily :
eheh..nama kita sama la akak.nnti g tgk ye ;p

dayu:

dh nonton ek.,same lah. part citer imaan dgn sufi..tersentuh betul kan ;)