29 January 2009

Cerita Baby Lagi ;p

Memang macam ni lah agaknya bila orang first time pregnant kot. Hehe... Selagi tak bersalin selagi tu dok citer pasal baby. Bila dh lahir, citer anak juga lagi. Sementara tengah xcited kan. Tulis je lah. Layankan je lah ye ;p

Petang semalam ns ke Tawakal. Sepatutnya appointment pukul 2.30 pm. Dalam kul 12 lebih mcm tu, dia call suh datang 3.15 pulak..katanya ada major operation. Call somi ns suh dia keluar kul 2.45. Ns jemput dia kat stesen lrt Titiwangsa tuh. Tunggu punye tunggu Dr..tetiba ada sorang kakak tu datang, bagitau pembantu Dr tu yang air ketuban dia dh pecah. Takut ns tengok keadaanya tuh ;p. Semua perasaan ada. Macam tu lah gamaknya ns nnti.

Dalam pukul 4.30 lebih mcm tu br dapt jumpa DR. Haihh..geram pun ada. Saboo je lah. Banyak kali DR Ct say sorry dekat ns, katanya tetiba hari ni ada 2 patient nak bersalin. Nak tak nak dia kena layan diorang dulu sebab dah terbuka nampak kepala baby dah...ishhh..

Sekarang turn ns pulak ;p...start la buat scan 3/4D tuh. Kalau muka baby menghadap perut and air ketuban banyak katanya boleh nampak clearlah. Tengah2 dok scan tuh ada call pulak ,sorang patient dia tengah pregnant masuk wad kena demam chikunya and bleading. Nasib lah DR Ct mintak suh DR lain take over kejap. Kalau tak maunya lama ns dok terbaring kat situ. Busy betul petang semalam. Hehe..

Scan petang semalam xdpt nk tengok menghadap muka baby pun. Nampak sisi je. Pastu pulak tangan dia asyik la dok tutup muka. Malu kot..hehe. Puas la DR dok kaco2 dia suh turunkan tangan tu. Dia tak nak turunkan juga. Takpalah..dapat tengok sikit pun. Syukur alhamdulillah..cukup sifat. Gambar pun tak berapa nak jelas sangat. DR kata air ketuban ns kurang. Semalam dah 32 minggu. Berat baby pun 1.9 kg dah. Dr pun tunjuk part by part je sbb baby dah besar and ruang dia terhad dah. Dalam pukul 5 lebey baru selesai semua. Dapat CD. Ada video & picture. Balik rumah layan CD tu jelah malam tadi bagi puas. Hehe






6 comments:

Mak Su said...

hebatnya, maksu dulu scan dapat gambar 2d jer :)

faeizah said...

dia tau mak ayah dia intai dia...tu yg dia tutup muka tu hehhe...

KAK LONG said...

u must be very excited right now kan??? alhamdulillah...rezeki yang Allah beri banyak sungguhkan???

Aishah Md Isa said...

Lily.. bestnya...
Aku dah turun tanda.. kn ada aku habaq darah kuar tu? malam jumaat tu banyak sgt kuar.. ketul².. scary jgk.. pkl 430am p hspital.. tp xdak apa.. DR sruh balik dulu.. tggu smpai sakit or pecah ketuban..
pastu ada yg aku crita kayap tu.. ingat x? sebab kayap tu dapat MC seminggu.. huhu... nmpaknya cuti smpai besalin la kot.. sronot... take care anyway!

Adry said...

uiii terkejut nampak pic tu... semoga semua selamat insyaAllah...

antalya said...

yeayy sy dpt tgk muka dia..puas menelek & meneliti baru la dpt gambaran nye..almaklum xpenah tgk scan 3D baby