12 January 2009

My Lovely pet - Milo

Bulan ni dah plan nak belikan 'rumah baru' untuk tuan milo. Bagi selesa sikit. Kesian tengok dia bersesak2 dalam cage yg kecik tu. Lepas ni milo dah tak bole bagi masuk dalam rumah lagi dah(sesekali bole la kot..). After ns bersalin nnti dia akan dok dalam cage je. Berak kencing pun dalam tu juga. Dulu dia bebas dalam rumah. Sekarang dah masukkan dalam cage. Ajar skit2. Nak berak kencing je dia masuk dalam rumah. Selepas ns bersalin nnti selamanya milo akan dibiarkan dalam cage termasuk berak kencing dia. Sesekali lepas kat laman rumah bagi hilang lenguh2 dia. Orang kata kucing ni akan jealous bila ada kehadiran 'orang baru'. Dah faham sangat dah dengan si milo nih..memang dia jealous kuat, mengalahkan orang, hehe..manja pulak tuh.


Lebih Kurang cage macam ni la nanti akan dibelikan utk tuan milo. Triple storey lagi...


Cage tuan milo sekarang. Sian dia..dah tak cheluihh (muat). Terjulur2 tangan & ekor tu haa


Lepas ni xde lagi la tido atas tilam empok2..


Takde lagi sendeng2 dekat badan orang..


Tak bole lagi la dok cium2 /gomol2 kain buruk yg dok gantung tuuu..hehe


Port dia suka tido kalo kat dapur..


Sesuka hati je asal aman..


Port tido kalau kat ruang tamu.

9 comments:

Mak Su said...

la, sian kat milo, nanti tak leh nak gi main layang2 kat luar :(

antalya said...

hahaha lawak sungguh dia nye port lepak kat dapur tuhhh

Dong said...

ala sianya milo...kena dok dlm cage. tp comeyla dia dgn port dia tu..hehe

Adry said...

laalalala... comeynyaa milo...

geram tengok...

GDIZ said...

maksu :
erkk..layang2 kat tasik metropolitan kepong ada..;p

antalya:
dia pandai cari port baekkk punye..

Dong:
Cage baru nnti nk hadiahkan kat dia, heheh

Adry:
heheh..geram kan

StingRay said...

peh....gebu...

GDIZ said...

stingray :

gebu-gebuann ;P

kamar hati said...

tingat kat kucing kamar yg dl tu....sweet, nice & lovely... (",)

GDIZ said...

kamar hati:
syok bela kucin nih. Binatang yg manja sgt