15 April 2010

Gila Kamera

Sejak ada kamera ni serupa macam ada pertambahan ahli keluarga baru. Ke mana2 pergi pun bawa. Sejak beli tak pernah lagi sy tinggalkan di rumah. Rasa lebih selamat gendong sana sini. Tinggal kat rumah tak berapa nak 'confident' pulak.
Rakan-rakan ofis dok bertanya. Best ke ambik2 gambar ni. Sy jawab, bestlah. Tambah lagi kalau gambar tu diambil secara kandid.Memang best. Contohnya mengambil gambar gelagat-gelagat manusia di sekeliling, ketawa, menangis, termenung, kehidupan nelayan-nelayan dan macam-macam lagilah. 'Wahh'..sampuk rakan saya. Hanya orang-orang yang memahami sahaja dapat 'feel' bila tengok semula gambar-gambar yang diambil tu. Terang saya yang terus bercerita dengan semangat pada 'diorang' seakan-akan photographer terkenal. Ahaks..:)

Selamat menjamu mata.












12 comments:

aidura sofiee said...

salam.

Gdiz, hang guna nikon D90 ke? with lens 50mm 1.4?

GDIZ said...

> aidura sofiee :
salam. ns Pakai beginner kamera je , nikon D5000.lens pun yg standard je.
Ada duit lebey skit br nk beli lens yg secondhand ;p

Sally said...

Gdiz..bila nak pindah SU..nnt leh la sama2 buat outing..yeah hanya yg minat jer yg faham kan!!!..hehhe

GDIZ said...

> sally :
Kata Glomac bulan 5 ni bole dpt kunci rumah baru(Hopefully).
Haa..outing..bole sgt2. Kat area Puncak alam tu byk juga bukit2 yg best ambik gambar..heheh.

aidura sofiee said...

standard lense? lense 18-55mm tu ke?

GDIZ said...

> aidura sofee :

A'ahh.Betul la tu. Bole la aidura lense standard tu nak dapat gambar mcm ni. Kena pandai setting.Sy banyak try tip2 dari sini.
http://noorizamsabran.com/. byk sangat membantu :)
Jadi beli DSLR ke? Canon ke Nikon?

Sally said...

Gdiz..rumah yg you beli area jalan bidara atau area teratai?..tgk rumah semua dah ada yg duduk tu..

Gdiz..nnt leh la ajar sy skali bab setting2 kamera tu..tp sy ni pakai d40x jer..hu2

Outing boleh ajak aidura sekali..eheh

GDIZ said...

> sally :
Jalan Bidara. rumah sy betul2 depan TNB Sub Station tu.
Aidura jauh maa..hehe.Penang sana.

aidura sofiee said...

gdiz, thanks for the info.

masih dok pikiaq lagi ni... kui,kui,kui. :P

GDIZ said...

> aidura :
dok pikiaq apa lagi ni. habaq mai sini.;p.
Pi baca buku lah.Nak kejar 50 setaun ni...hehehh

Mak Su said...

mmg ada tokoh :)

GDIZ said...

>maksu:
Tokoh tgh baru nk mendalami ilmu ni.