16 December 2010

Hendak Seribu Daya

Tengah hari (waktu rehatlah) tadi sempat saya mengagahkan diri ke Kedai Buku di Jalan Tar. Hanya kerana buku-buku di 'wishlist' di GRMY menjadikan diri saya tiba-tiba rajin nak 'drive' ke sana dari pejabat saya di Pusat Bandar Damansara. Tidak la jauh, lebih kurang 5-10 minit saya dah boleh sampai. Kalau jalan tak 'jam' lah. 'Rivews' yang menarik dari rakan-rakan GRMY juga membuatkan saya membeli buku-buku seperti di bawah.

Memang buku-buku travelog menjadi pilihan saya buat masa sekarang. Selalunya buku travelog tak mengecewakan saya seperti buku sebelum2 ni seperti Rindu Bau Pohon Tin & Secangkir Madu Pengubat Letih. Selalunya saya akan belek2 dulu 'rivews2' dari rakan2 GRMY. Berlatar belakangkan sosialis negara2 Arab yang kebanyakkannya beragama Islam. Sama juga menonoton chanel2 seperti Travel & Living kat TV. Maklumlah..nak berjalan sendiri, pitis belum cukup..hehe. Mengembara melalui buku & Tv je lah. Hujung minggu ni dapatlah saya habiskan masa beriadah dengan buku-buku ni bersama adieb & abah adieb ;)




Cinta di Rumah Hasan Al Banna


Travelog Iran : Menyingkap Misteri Bumi Ahmadinejad

4 comments:

Welma La'anda said...

seronok kan baca travelog iran ;)

GDIZ said...

welma > akak baca review dari welma yg berhemah tu la di GRMY & blog .Terus terpikat & beli 2 buah buku ni..hehe

Mak Su said...

mula2 virtual, nanti jadikan realiti :)

GDIZ said...

Maksu : 'maybe' maksu..hehe