28 October 2008

Pencuri ooo Pencuri ....

Pepatah Melayu kata : Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga. Selalunya pepatah tu la orang guna bila se'terror2' mana pun orang buat jahat, last2 kena tangkap juga kan. Kesian tupai, takde kena mengena dengan dia pun sebenarnye.

Ns nak cerita pasal pencuri yang tak berapa nak terror mencuri sangat nih. Cumanya dia berani jelah. Sebabnye depan rumah mertua ns ada pasang 2 cctv. Nak kata dia rabun ke, tak juga kot. Dah sah2 bole nampak cctv tuh. Lagi satu dia tak rabun, pasalnye dia datang mencuri time awal pagi dalam samar2 bulan lagi. Kira memang berani betul la kan. Nasiblah dia bukan niat nak mencuri kereta. Barang yang dia nak curi tu tak berbaloi pun dengan usaha tekun dia nih. Areal kereta lama husband ns je dia terniat nak ambik. Tapi sebab dia mencuri kan..sakit hati jugalah. Skrang adik ipar ns yang pakai kete tuh. Hari Sabtu haritu dah dapat tangkap dah budak mencuri ni. Rupanya budak ni dok kat taman bersebelahan taman perumahan mertua ns tinggal je.

Depan rumah mertua ns ni memang direct jalan besar. Sesak juga. Takde tempat parking. Kat dalam pagar boleh muat 3 biji kete je. lain2 kena letak luar pagar. Kereta pencuri (kelisa) tgh berlegar2 lagi tu. Tgh cari port nak parking agaknya.


Last2 dia tunggu, parking seberang jalan sana.


Baik punye parking .


Penuh gaya datang nak mencuri. Aksi berani la kunun nih..

Aksi-aksi mencuri


Time orang dok sibuk sembahyang subuh, dia sibuk mencuri.


13 comments:

faeizah said...

kat area kitaorg nie mmg ada pencuri. yg sedihnya..pencuri nie budak melayu. nasib tak curi keta kan. rasanya dulu zul pernah citer kasut dia kena curi. rasanya kita pun ada dulu..kasut, basikal..

p/s: dpt kad kita tak? ns & hubby dtg tak? ntah2 zul keje time tu. oh ya..kita dah add awak le kat blog kita..takpe kan?!

PENDEKAR said...

gotcha....

sedih nak nangis aku tengok si pencuri areal.....

punyer la banyak bende nak curi bende tue jugak yang die nak sapu....

adoi.....

mesti malay....ish....lagi la....buat malu jer....hu hu hu

;-(

benjamin aka pekik lunak said...

ini memang kes berani nih. kalau bawak pergi repot sure senang kena tangkap sebab clear nampak muka

KAKTINY said...

kete kaktiny pun penah kena - dicuiknya areal kete tuh.. benci tul.. apalah sgt yang dapat.. bengong tul ler diorang nih.. isy isy isy..

ahmoi said...

Apalah i pencuri..susah payah usyaaa..aleh2 mender tu ja dia nak ambik..tp tu lah pencuri..klu nama pencuri slipar cabuk pun jadiiikkk..

GDIZ said...

faeizah : Belum dpt ler kad jemputan. xsampai lagi kot.

pendekar :a'ahh..budak melayu. areal pun nk curi. xde funtion pun areal yg tepi tuh sebenarnye..huhhh

benjamin : dah report. dah kena dh budak nih..

kaktiny: mmg sakit hati walaupun benda kecik kan..menciii kann

ahmoi : betul2. selipar cabuk pun jadik asalkan dh lepas niat dia nk mencuri tuk. apelaaaa hai punye org..menci tull

Dayu said...

hye aerial pun nak curik kan
pape lah derang ni
cuba buat benda faedah skit
kalau nak mencurik pun, curik lah benda best2 skit..
alang-alang kan, buat lah bagi mencabar skit

GDIZ said...

pendek kata jgn mencuri langsunglah kan dayu .. kalau menda kecik . tetap haram walopun kecik.

sepi said...

hmm... kat tempat akak, tak leh lepa letak kasut kat luar, buruk camner pun dikebasnya.... kalau dpt akak nak potong tangan jer...

faeizah said...

yeke..dah pos..hari tu confirmkan alamat rumah u all dgn zul..

GDIZ said...

sepi : sakit ati kan walopun menda kecik.kena jalankan hukum hudud lah.

Mak Su said...

camner, dpt tgkp tak penyangak bertuah tu?

GDIZ said...

maksu :

Dah dapat dh tangkap budak bertuah tu maksu..