19 October 2009

walaupun penat..seronok rasa...

Alhamdulillah..selesai sudah majlis rumah terbuka ns walaupun di akhir-akhir syawal ni. Risau mengalahkan orang nak buat kenduri kawin...hehe..maklumlah first time anjur2 majlis gini. Menu-menu seperti yang dijanji dan diwar-warkan terhidang juga atas meja..(bertungkus lumus juga la..penat wehhh masak..hehe). InsyaAllah tahun depan buat lagi..umah baru..:)

Sejak balik dari Penang berkursus haritu sampailah semalam, memang xde berhenti lagilah. Semuanya siap sediakan apa yg tak ada. Boleh dikatakan semua menu yang ada mmg masak sendiri, kecuali ketupat palas tu mak ns yang buatkan. Mmg dr dulu sampailah sekarang tak pernah2 lulus buat ketupat. Asyik jadi ketupat betina lah..tak kejaplah (tak rapat)..takut nanti masuk air pulak...macam2..thanks byk2 pada mak datang dari Kedah tolong anaknya nih..hehe.

Tetamu yang paling awal sampai haritu semuanya member2 blogger.Hehe..sharp betul diorang ni. Ngam-ngam pukul 3 ptg diorang dah ada dalam rumah..heheh..thanks pada semua yang datang. Paling xlupa keramahan husband kak tiny..hehe..ramah sunggguuhh...Maap la ye kalau xdan nk layan sgt..tp still boleh sampuk2 cakap,nasib ada mak layan borak....;p.

Letih mengemas usah cakap la. Tapi bila ingat2 balik semua yang jemput datang, hilang semua penat tu. Hari ni last syawal..semoga panjang umur murah rezeki berjumpa lagi kita di syawal akan datang. :)

5 comments:

Sally said...

hu3 kita pun nak pergi rumah awak hari tu tapi dari hari sabtu lagi keta buat hal..baterry lak kong..Ahad lak En. Suami lak kerja sampai petang..dia balik baru la dapat fix keta tu..melepas nak mkn ketupat palas..bila nak masuk rumah baru?

KAKTINY said...

selamat hang war-warkan ketupat palas.. tu yang menggeletik nak pi tuh.. hahahhaaa..

tapi makanan mmg superb.. kaktiny amkan mee hoon sup 2 kali.. laksa 2 kali.. rojak 2 kali.. ketupat palas + ketupat pulut hitam 3 kali.. dan cuma minum ayaq sekali..

hang bayangkan.. PADAT DAN PENUH + NGANTUK GILERS.. gara2 makan yg terlampau banyak..

dan... org dh habis posa.. dh habis raya... tapi kaktiny sambung posa.. kahkahkahkah... (kenyang terasa seminggu wehh.. tu tansanya mmg niat hang ikhlas masak nak bagi makan..)

thanks anyway.. tahun depan ke sungai buloh plak eh.. hang lukis peta bagi akt si ms. sunshine tuh.. hihihihi..

kamar hati said...

yup....menu mmg superbbb....tip top menu utaqa mai...mmg kenyang...semua rasa...next year kita kaw tim lg ngan akak tiny kitaaaa...hihihih...

(",)

Mak Su said...

maksu lulus bab makan-makan jer

Ryany said...

tak berkesempatan pegi umah lily.. turun kl 19 hb. Upload arr gambar.. dapat nengok gambar pun jadilah.