20 February 2009

Edisi Masak-Masak

Dah lama tak buat entry pasal masak-masak ... makan..makan... kali ni nak citer pasal makan-makan pulak beserta gambar sekali..;p

Petang semalam dari ofis lagi dok pikir nak memasak untuk makan malam nanti. Selalunye sejak akhir-akhir ni banyak makan kat luar je. Sebab rasa dah tak larat nk masak-mask. Makan luar nih tak berapa nak puas sangat sebenarnya. Malam tadi ada tenaga pulak nak masak2. Pikir nak bakar ikan lagi walopun malam-malam ;p. Ahad minggu lepas pegi ambik ikan dekat sepupu ns dekat pasar tani Danau Kota. Nasiblah ikan tu fresh..still manis lagi rasa sampai malam tadi.

Malam tadi pukul 8 lebih baru start membakar ikan dan masak-masak. Pesan siap2 dekat husband ns suh singgah ambik tempat membakar ikan dekat rumah mertua dan belikan kelapa parut untuk buat gulai sotong ;p, goreng pria & ulam-ulam..hehe..jom layan gambar sekali ;p



5 menu je..ikan bakar, gulai sotong, pria goreng..ulam2 bendi celur , terung bakar & sambal belacan..nyumm...nyummm..


terung bakar & bendi celur..


gulai sotong..


ikan bakar..ada la skit..udang bakar ;p Selamat Menjamu selera..opps..mata..;p & happy weekend semua.


4 comments:

Mak Su said...

ikan bakar dan ulam adalah sangat best

kamar hati said...

uikssss....sodapnyerrrr....lama tak makan terung bakar tu...bestnyer....

mmg menjamu mata betul la... (",)

faeizah said...

terliur tgk gmbr mknn NS nie hehhe. kira byk lauk jugak...

Adry said...

huhu.... dari dulu hingga sekarang aku tak pandai makan pria..