23 September 2008

Syokknya Balik Kampung

:woooh:Walaupun balik Sabtu sampai Ahad ja, tapi puas hati dah dapat balik kampung. Berposa & berbuka dgn keluarga . Semua makanan kampung yang ns teringin nak makan dah termakan ;p. Esp jeruk maman + ikan pekasam + gulai Ikan Puyu..Nyum..nyum..;p
Penat sangat rasa. Letih. Walaupun bukan ns yang drive. Hehe. 6 jam atas highway. Cadangnya semalam (isnin) tak nak apply cuti. Bertolak balik ke KL hari Ahad selepas berbuka. Ingatkan ok, lepas makan ngantuk sangat. Sian Cik Abe. Dalam kete ns asyik terlelap2 je. Rupanya dalam ns terlelap2 tu en. abg bs bantainye bawa kete sampai 140-180km. Tak nak ngantuk katanya. Huhu..bahaya tul. Jangan buat lagi tauuuu !!!. Marah niiii..Syukurlah ns terjaga masih dalam kete dengan selamat ;p. Sampai Kl dah kul 2 pagi lebih. Bangun pagi, sms kat Pn. Bos. ' Sy El hari ni Puan'..huhu..tak berdaya nak drive datang keje hari tuh.

Cerita di Kampung - Masa kat Kl dok pikir balik kodiang tak nak jalan ke mana2. Nak dok umah ja. Tapi hampeh je. Ade je hati ni teringin nak ke sana..nak kesini cari penat + abiskan duit. Menjadi satu kebiasaan en. abg bila balik kampung mesti pi gunting rambut kat sana. Bila ns tanye ' bila nk gunting rambut ni'..tunggu balik kodiang. Heheh..murah tu, RM5 ja ;p. Tapi balik haritu dengan ns sekali gunting rambut. Rambut raya ;p. Pagi Ahadnye pulak ajak mak g ziarah sedara mak kat Alor Peel ;p dekat Alor Jangus sana..dekat sangat dengan Alor Setar. Sempat juga ns ajak en. abg pi jalan2 cari penat kat Pekan Rabu dengan Pacific. Shopping lagi. Tak puas2 shopping kat Kl. Balik Kampung shopping lagik. (Macam mana nak simpan duit kalo mcm nih..) Sabtu ni nak g shopping lagi dengan mertua nih..heheh.Dah lama tak pegi KLCC. Ermm..gaji + bonus dah masyukk..alhamdulillah..boleh shopping sikitt je lagi.;p

9 comments:

Akak said...

Salam Gdiz...

Seronoknya dia dapat balik kampung, bestkan pi Pekan Rabu, uwaaa rindu lerr...

Nanti singgah blog akak ambil kad raya k..

kamar hati said...

WAHHHHH...BESTNYER BALIK KAMPUNG....OOOO...PATUT LA TAK NAMPAK ARI SENIN TU...UPANYA EL EEK...

SHOPPING SAKAN NAMPAK...TAK DE OLE-OLE KE DR KEDAH NUN... :)

Mak Su said...

supping sakan ek

Adry said...

Balik kampung.. woooo Balik Kampung... wooo... Hati riang... hahahhaa

Nak duit raya... ble? hehehe

Adry @ http://www.adrysabry.com

suara said...

Nak balik kg jugak!!! Petang ni... InsyaAllah...

Kak su tak de duit raya... kad raya pun tak de... jadi kak su gantikan dgn pantun, boleh ye!

Salam Ramadhan penuh keberkatan
Salam Syawal yg bakal menjelang
Andai salah kemaafan dipohonkan
Moga rahmat Allah terus berkekalan.

Mak Su said...

gdiz, selamat hari raya, semoga bergembira selalu :)

GDIZ said...

SELAMAT HARI RAYA PADA AKAK,KAMAR HATI..MAKSU..ADRY..AND SUARA. MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

KAK LONG said...

wah, jeruk maman, pekasam dan ikan puyu. glup. kat kl mana nak cari ikan puyu segar eh???

GDIZ said...

kak Long :
Tu la kat kl ni susah la nk dpt ikan2 mcm tu. Rasanya nk mkn benda2 mcm tu kena balik kg la :P hehe