14 August 2008

Serah Tugas

Dah hampir dua bulan en. abg menanggung tugas-tugas ns di rumah. Baik kerja di dalam dan luar. Sebelum ni en. abg setakat tolong2 je. Sekarang ni keseluruhanya en. abg yang kena buat. Tapi ok juga, baju-baju yang en. abg 'seterika' selalunya 'lentik-lentik' dari yang ns 'seterika' ;p. Mungkin itu seni orang lelaki bila diorang buat keje. Bak kata en. kemat dengan seni memasaknya. Dan bila malam menjelma pulak en. abg kadang2 akan menjadi tukang urut yang profesional. Bestkan jadi perempuan. Kami ni insan yang lemah ;p.
Hari-hari yang ns lalui dua tiga menjak ni macam baru turun dari 'rolerkoster'. Dari pagi sampai ke malam. Harap-harap sekejap je. Dan harap2 juga en. abg akan serasi dengan tugas baru ni. Hehe..


10 comments:

Dayu said...

nape kena serah tugas kat husband ni? ns nape, tak sehat ke?

nasib baik husabnd ns mmg berbakat buat keje..

ke ns kena byk berehat sebab pregnant? *dayu buat tafsiran sendiri*

kamar hati said...

uikssss...serah tugas??? apa2 pun tahniah tuk ns ngan hubby k...moga selamat semuanya...

opsss...lupa plak...mai blog kamar...ada award tuk diambil... :)

KAKTINY said...

picit2 tu mmg kaktiny 'salute' kat suami2 nih.. mmg CLASS.. kaktiny bagi 1000%.. termasuk utk cikabang kaktiny tu gak..

bab seterika pun sama.. tapi setakat ni, tak penah hayat lagi ler dia seterika baju kaktiny.. dia seterika baju sendiri tu penahler (masa dlm pantang dulu.. hihihi)

bab masak.. abang kaktiny? HARAM!!.. buleh tulun 'kacau' mengacau yang last tu jer lah.. itupun jenuh jerit.. tak bagi kacau kuat2 (if bihun or mee..)- nanti jadi so'on plak.. hancuss..

antalya said...

bertuah lily dpt suami yg penyabar n penyayang camtu. harap2 sy pon bertuah mcm ni jugak nanti..aminn

Mak Su said...

hamvoi. kaum yg lemah gitu

ahmoi said...

wah..wah..syiok nyer akak kiter ni ek..heheh..bagus en.abang akak tu..paper pun tahniah buat u all berdua..akak..jaga kandungan tu baik2 na...semoga impian jadi kenyataan..

Abahnajwa said...

Salam kenal..

Lompat dari blog kak tiny..

Wah2 bestnya ada orang belaian jiwa..kikiki..

Jemput jenguk ke blog abah ya..kalau ada kelapangan

Salam dari Liverpool

Honeylemon said...

serah tugas??? trmasuk masak memasak ker??? hehehe...

Shasisa said...

lily.... Congratss......!!! Bila due??

GDIZ said...

Dayu - hehe..tafsiran dayu tepat sekalik.:)

kamar hati - award.hehe t.kasih.

kaktiny - betul tu kaktiny. Bab memicit diorang terror. Bab masak out sikit la. Kupas bawang pun kena guna papan hiris.;p

antalya - aminn..

maksu - ye lemah kak ;p

ahmoi - thanks moi

abahnajwa - salam kenal. oo..lompat pun lompatlah. Singgah selalu ek.:)

honeylemon - semua sekali honey. ehhe. mn leh separuh2 je.

shasisa -next year bulan 5.