24 November 2008

My Baby Boy , :)

Alhamdulillah..pagi tadi ns pegi buat monthly check up dekat Tawakal Hospital, semua dalam keadaan sihat. Sudah 22w3d dah. Dah lama xjumpa Dr Siti Zaleha nih. Comel je orangnya. Macam-macam perasaan ada tadi. Nasiblah pagi tadi ns kena turn yang kedua. Taklah tunggu lama. Ramai juga yg buat appoinment dgn dia hr nih. Ntah kenapa tak boleh berpisah dengan DR Siti nih, hehe.. Maybe sebab rekod2 ns pregnant pertama & kedua dulu pun dengan dia. Buat D&C pun dengan dia. Lagi pulak ns belum buat kad merah. Tak pernah lagi ns pegi check up dekat Hosp Gomen. Sure kena marah kalo baru nak pegi buat kad Merah agaknya. Tu yang malas tuh.

Balik pada citer ns pegi check up tadi. DR tanye ns nak tau tak baby ape. Sure la nak tau kan. :) Bila dia scan and ternampak la anu dia ;p. :blush: ..heheh. So confrim dah boy. Bila dah tau jantina boleh la ns start beli barang baby skit2. Naluri ns sebelum ni memang rasa macam boy je, sebab dia punye tendangan, kuat..huhu. Lagi pulak kawan2 ofis yg sama pregnant and bersalin tahun depan semuanya ns dpt tahu ialah baby boy. Kawan2 ofis yg bersalin tahun ni dapat baby girl. Macam trend pulak. Tapi semuanya atas rezeki Allah kan.

Sebenarnya anak pertama ni ns tak kisah baby boy or girl..cukup semuanya sihat and selamat. Tapi bila dah tau baby boy..syukur sangat2lah sebab kalau boleh ns memang nak baby boy jadi anak sulong :) Masa check up tadi, Dr scan guna 3D, dia bagi dengar degupan jantung baby sekali. Perasaan ns masa tu Tuhan je yang tahu..takut pun ada juga. First time ns dengar bunyi degup jantung baby. Haihh..syukur sangat2. Teruja. Next check up 22 Dis depan pulak.


Kepala and tulang paha baby.

15 comments:

ahmoi said...

eeee..bestnyer..semoga semuanya sihat belaka..

PENDEKAR said...

Syabas2......hehhehhe

-z-u-l- said...

yes..mmg dah lama mengidam nak beli kasut baby adidas miniature..

KAKTINY said...

wah.. bestnyer dia... pi spital tawakal kat depan IJN ker?.. kalau pi situ roger ler kaktiny.. leh lunch sesama .. hehehhe

Aishah Md Isa said...

Lily.. Congrats... Boy jgak ye... hehhe..

Mak Su said...

serunutnyer..... :D

tahniah!!

faeizah said...

bestnya..zul jr. hehe. mesti mcm2 nak belikan utk dia. semoga lily & baby sihat..

kamar hati said...

congrat2... (",)

GDIZ said...

ahmoi & Pendekar :

Thanks :)

-Z-U-l :
yeaa adidas ;p

kaktiny:
spital tawakal bukan depan ijn la kak.tu pusrawi kot. spital tawakal dekat jln pahang nih..dekat restoren haslam ;p

ecah :
thanks ecah..

maksu :
thanks maksu..:)

faeizah :

thanks :) mcm2 nk beli..

kamar hati :

thanks :)

KAKTINY said...

eh eh eh.. silap sebut.. depan IJN tu pusrawi.. kahkahkah... iyerlah.. tawakal kat area nak ke sentul baru tu kan.. yang dh dekat ngan shell tu kan..

ala-ala nak dekat jugak ler.. kihkihkih..

GDIZ said...

kaktiny :

iyer..iyer kak, tu pusrawi tau..sy cover baikkk punye nih..hehehe

antalya said...

sy teka betoi..xde adiah ke? hehehe..woo xsbr nk tgk baby tu kuar thn dpn

GDIZ said...

antalya :

mak ayah dia nih lagi tak sabar2, hehe

ida said...

wah congrate baby boy!
best2..
bertambah geng/waris kenarianz.. ahaks ;)

GDIZ said...

ida :

thanks kakchik :)